Przykładowy jadłospis
PONIEDZIAŁEK:
Śniadanie: pieczywo, serek do smarowania, ogórek zielony, herbata/kawa zbożowa z mlekiem
II śniadanie: owoc/warzywo
Obiad: zupa pomidorowa na wywarze mięsno-warzywnym z makaronem zabielana, pierś gotowana , ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot (alergeny: 1, 3, 7, 9)
Podwieczorek: jogurt naturalny z owocami (czarna porzeczka) wyrób własny (alergeny: 7), flipsy
WTOREK:
Śniadanie: pieczywo z masłem, polędwica drobiowa, pomidor, hebata/kawa zbożowa z mlekiem
II śniadanie: owoc/warzywo
Obiad: barszcz czerwony zabielany na wywarze drobiowo-warzywnym, gulasz z szynki wieprzowej, kasza ,ogórek kiszony, bawarka z mlekiem (alergeny: 1, 3, 7, 9 )
Podwieczorek: wafle ryżowe z masłem
ŚRODA:
Śniadanie: pieczywo z masłem, serek capressi, papryka czerwona, herbata/kawa zbożowa z mlekiem
II śniadanie: owoc/warzywo
Obiad: krupnik na wywarze mięsnym, pieczeń wieprzowa, ziemniaki, surówka z marchewki, kompot (alergeny: 1, 3, 9 )
Podwieczorek: koktajl owocowy (alergeny: 7 ), herbatniki
CZWARTEK:
Śniadanie: pieczywo z masłem, szynka, sałata, herbata/kawa zbożowa z mlekiem
II śniadanie: owoc/warzywo
Obiad: zupa jarzynowa na wywarze drobiowo-warzywnym, ryż z jabłkami, kompot (alergeny: 1, 3, 7, 9)
Podwieczorek: bułka z twarożkiem i szczypiorkiem (alergeny: 1, 7 )
PIĄTEK:
Śniadanie: pieczywo z masłem, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, herbata/kawa zbożowa z mlekiem
II śniadanie: owoc/warzywo
Obiad: zupa fasolowa na wywarze warzywnym, filet z dorsza, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot (alergeny: 1, 3, 4, 7, 9)
Podwieczorek: jabłko, flipsy kukurydziane (alergeny: 1, 7 )
LEGENDA ALERGENÓW: GLUTEN, 3 -JAJA, 4 -RYBY 7 -MLEKO, 9 –SELER